Як вивести надлишок естрогену з організму: 5 продуктів, які потрібні кожній жінці

0
Як вивести надлишок естрогену з організму: 5 продуктів, які потрібні кожній жінці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Головний жіночий гормон естроген досить підступний і миттєво дає знати про свою недостатність чи перевищення та впливає на зовнішність та самопочуття. Саме тому кожній жінці варто додати до свого раціону ці продукти з антиоксидантним ефектом, які здатні регулювати рівень естрогенів.

Важливість естрогенів для жіночого здоров’я неможливо переоцінити. Однак викид естрогену не менш небезпечний, ніж його недолік. Такий стан загрожує активним розростанням жирових тканин та порушенням роботи репродуктивної системи.

Щоб естроген був у нормі, а його «поганий» надлишок перестав негативно впливати на організм, жінкам потрібно вести активний спосіб життя, контролювати шкідливі звички і підтримувати здоровий обмін речовин — вживаних продуктів, стабілізуючих стан шлунково-кишкового тракту та гормонального фону.

Крупи з підвищеним вмістом клітковини

Вівсянка, перловка, гречка, пшоно, темний (дикий) рис та кіноа містять велику кількість грубих харчових волокон, здатних очищати організм від «поганого» естрогену. Також клітковина у складі значно балансує роботу ШКТ, знижує рівень цукру та холестерину. Головне — вибирати крупи зі зниженим ступенем обробки і правильно їх використовувати: уникати соладких добавок і насичених жирів.

Зелень

Зелень практично будь-якого виду багата на фітоестрогени — речовини, які стабілізують рівень естрогену і виводять його «погані» надлишки. Вибирай улюблений варіант – і додавай до щоденного раціону.

Хрестоцвітні овочі

Капуста всіх видів, брокколі, редис та інші представники сімейства хрестоцвітних містять багато фітоестрогенів та балансують гормональний обмін. До того ж у них міститься багато клітковини — це, як ми вже знаємо, теж важливо з точки зору контролю естрогену.

Насіння льону

Насіння льону та лляна олія давно отримали статус суперфуду і рекомендуються до прийому на регулярній основі. Льон багатий не лише фітоестрогенами, але й омега-кислотами, що мають позитивний вплив на жіноче здоров’я.

Зелений чай

Яких тільки антиоксидантів немає у складі зеленого чаю! А ще у напої міститься речовина ароматаза, яку іноді називають «антиестрогеном». Цей компонент виробляється у жирових тканинах організму — і безпосередньо балансує вироблення жіночих гормонів.

попередня статтяВівсяний дієтичний пиріг за 15 хвилин
наступна статтяЯк смачно засолити скумбрію: головні секрети досвідчених господинь
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я