Внесення добрив в період плодоношення полуниці: чи є в тому потреба

0
Полуниця в період плодоношення
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ось настав час, коли на кущиках з’явились ягоди полуниці. Тепер треба дочекатися, щоб вона дозріла. І є одне питання, яке цікавить найбільше: «‎А чи є потреба вносити добриво в цей період?».

Для чого вносити добриво

Так, при плодоношенні можна робити підживлення культури. Це її зміцнює та покращує якість ягід, збільшує кількість врожаю. Але є важливий нюанс, коли вже є ягоди, не вносять азотні добрива.

Чим підживлювати кущі полуниці

Є кілька варіантів добрив, які можна використовувати. Серед них такі:

  • настій кропиви;
  • курячий послід;
  • монофосфат калію.

Якщо будете використовувати курячий послід, потрібно вносити його пропорції 1:30 з водою. І він має бути настояний кілька днів. Підливання роблять по 0,5 л на один кущ.

Якщо ваш вибір  в сторону кропиви, тоді заповніть нею відро на 10 л та залийте водою. Теж потрібно настоювати кілька днів, а потім вже підливати по 0,5 л під кожен кущ.

Монофосфат калію розчиняють у пропорції 1 ст.л. на 10 л води. Спочатку потрібно полити землю біля полуниці водою, а потім добривом. Цієї кількості вистачає на 5 кущів.

попередня статтяЧому агрономи не садять огірки після перців та баклажанів
наступна статтяСалат з буряків, після якого інакше готувати цей коренеплід ви не будете
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я