Як приготувати торт “Тірамісу” без випічки

0
Торт «Тірамісу»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Торт тірамісу – один із найзнаменитіших десертів італійської кухні. Готується він дуже просто та швидко, адже інгредієнти для торта не треба запікати. Тірамісу роблять із вечора, наполягають у холодильнику 12 годин, а вранці подають на стіл. У цьому десерті обов’язковий сир маскарпоне.

Еспресо та ром також не можна замінити іншими продуктами. Давайте докладніше ознайомимось із класичним рецептом торта тірамісу. Отже.

Що необхідно взяти для торта:

  • Яєчні жовтки – 10 штук.
  • Сир маскарпоне – 1/2 кг.
  • Жирні вершки (35%) – 500 мл.
  • Печиво (дамські пальчики) – 0.4 кг.
  • Пудра цукрова – 200 г.
  • Заварена кава (еспресо) – 400 мл.
  • Какао-порошок – 40 грамів.
  • Частка шоколаду (гіркий) – 20 грамів.
  • Лікер бейліс – 20мл.
  • Ром – зовсім трохи.

Приготування:

  1. Насамперед необхідно зварити каву (якщо заздалегідь цього не зробили). Варимо його з 400 мл чистої питної води та 2 чайних ложок кави (подрібнені зерна). Засипаємо в ємність 2 столові ложки цукрового піску, розмішуємо до розчинення цукру, остуджуємо. Кава для десерту підготовлена, тепер її можна ароматизувати – налити трішки рому.
  2. У тонкостінну каструльку розбиваємо яйця – обов’язково кладемо лише жовтки. Тепер може виникнути питання: що робити з яєчних білків? Можна приготувати повітряне безе – рецепт легко знайти в інтернеті.
  3. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром та вінчиком збиваємо.
  4. Велику каструлю наповнюємо водою та ставимо на плиту. У киплячу рідину опускаємо каструльку з жовтками. Нагріваємо на водяній бані. Не забуваємо помішувати вінчиком – цю процедуру проводимо доти, поки жовтки не почнуть загусати і трохи не світлішають. Зазвичай варіння жовткової маси займає 5 хвилин, в окремих випадках до 6-7 хвилин.
  5. Жовтки остудити до кімнатної температури. Щоб вони швидко охолонули, можна поставити каструлю в ємність із холодною водою. З допомогою міксера (встановлюємо високу швидкість) збиваємо жовтки до того часу, поки маса трохи збільшиться обсягом.
  6. З’єднуємо жовтки з лікером та 1/3 частиною сиру – збиваємо на мінімальній швидкості. У 2 прийоми кладемо сир, що залишився, збиваємо до однорідності. Важливо – сир має бути кімнатної температури, його не можна збивати дуже довго, перемішуємо лише на низькій швидкості. Якщо нехтувати цим правилом, сир згорнеться, в результаті крем не вийде.
  7. Окремо з інших продуктів збиваємо охолоджені вершки міксером (в налаштуваннях встановлюємо середню швидкість). Припиняємо збивання тоді, коли на поверхні вершків від вінчика залишатимуться сліди та чіткі рельєфи.
  8. За допомогою кондитерської лопаточки опускаємо у жовтки вершки – акуратно розмішуємо. Не можна відразу закладати всі вершки – робиться це у 2-3 прийоми, після кожного добре маса розмішується.
  9. Збираємо торт у формі із високими краями. Дно форми змащуємо кремом (товщина шару трохи більше 1 см.). Розм’якшуємо печиво – опускаємо «дамські пальчики» в заварену каву на пару секунд (довго не можна тримати печиво, інакше воно розмокне). Закладаємо у форму поверх крему (обов’язково в один шар). Посипаємо печиво какао та наносимо крем тонким шаром. Потім повторюємо всю операцію у такій же послідовності (закладка печива та крему).
  10. Останній шар з печива змащуємо кремом, посипаємо тертим шоколадом. Прикрасу можна замінити – припорошити какао десерт.
  11. Відправляємо торт на просочення в холодильник – тримаємо щонайменше 6 годин, а краще всю ніч до ранку. Порційно розрізаємо тортик, розкладаємо по тарілочках, подаємо на святковий стіл. Смачного.
попередня статтяЩо посадити поряд з картоплею та томатами, щоб захистити їх від фітофтори
наступна статтяСвята та атракціони для дітей та дорослих у розважальному центрі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я