Як використовувати яблучну шкірку з користю: 6 популярних способів

0
Як використовувати яблучну шкірку з користю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Більшість людей їсть яблука лише після того, як очистили шкірку.

Шкірка з них викидається. А хіба це розумне рішення?

Яблучну шкірку можна використовувати з користю в побуті та кулінарії, адже вона має унікальні властивості.

Подробиці

Яблучний оцет

Зі шкірок у домашніх умовах можна приготувати смачний яблучний оцет. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 склянки охолодженого окропу;
  • шкірка з яблук, підходить шкірка та серцевина.

Метод приготування: у банку складіть яблучні шкірки, щоб вони зайняли 2/3, та залийте теплою водою. Іноді інгредієнти необхідно перемішувати. Перші дні тижня банку накривають гумовою рукавичкою.

Далі потрібно перевіряти оцет і куштувати його на смак. Якщо все влаштовує, банку закривають щільною кришкою та відправляють у холодильник для подальшого використання.

Секретний інгредієнт для бісквіту, оладок чи кексів

Хочеться наголосити на легкому яблучному смаку, використовуючи тільки натуральні інгредієнти? Яблучна шкірка у цьому випадку може стати універсальним рішенням для кожної господині. Достатньо її дрібно нарізати та додати в тісто. Це простий прийом, який здатний забезпечити відмінний аромат та смак.

Фруктовий чай

Для приготування смачного фруктового чаю в заварку можна додати:

  • Шкірки яблучні.
  • Корицю.
  • Мед.

Це один із найпростіших рецептів, який може здивувати. Можна безпосередньо заварити лише шкірки, не використовуючи чай. З таким рецептом можна постійно експериментувати, щоб знайти оптимальний склад інгредієнів.

Очищення алюмінієвого посуду

Це нестандартний метод застосування, але він також довів свою ефективність. Якщо на алюмінієвому посуді з’явилися негарні плями чи розводи, зовсім не обов’язково купувати дорогу хімію для їх усунення.

Метод наступний: в ємність засипаються яблучні шкурки, додають воду і кип’ятять їх протягом 30 хвилин. У цей час почнуться хімічні реакції, завдяки яким буде простіше позбавитися різних забруднень на поверхні.

Чіпси

Яблучна шкірка може стати основним інгредієнтом для виготовлення чіпсів. Необхідно тонко нарізати скибочки і підсмажити їх на сковороді, додаючи трохи рослинної олії. Обсмажування має бути коротким, як тільки з’явилася невелика кірка, інгредієнти перекладаються на лист.

Далі потрібно трохи просушити чіпси. Для цього можна використовувати:

  • Мікрохвильову піч.
  • Духову шафу.

Підбирати потужність мікрохвильової печі слід індивідуально, в залежності від кількості чіпсів. Духовка розігрівається до 150 градусів. Завдання: має піти зайва волога. Такі чіпси можуть стати повноцінною закускою.

Основний компонент для коктейлів

У яблучної шкірки сильний аромат та смак. Для приготування коктейлів логічно використовувати саме лушпиння. Їх перемелюють у блендері та змішують з іншими інгредієнтами. Можна заздалегідь зробити заготовки та помістити їх у морозильну камеру.

попередня статтяЯк і скільки варити капусту для голубців
наступна статтяЧому опускається шарлотка після випічки: хитрощі смачного яблучного пирога
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я