Чому не можна викидати батарейки у смітник

Чому не можна викидати батарейки у смітник
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ні в якому разі не можна викидати використані батарейки у смітник, це загрожує здоров’ю людей та довкіллю. У містах розміщені спеціальні контейнери для збору батарейок, але багато людей продовжують викидати батарейки у непризначених місцях.

Подробиці

Чому не можна викидати батарейки з побутовим сміттям? Маленька батарейка містить в собі різні агресивні кислоти, ртуть, свинець. При розкладанні вона забруднює ґрунт, отруює воду та повітря. Її називають бомбою уповільненої дії.

Пальчикова батарейка, яку викидають у смітник, забруднює майже 20 кубометрів землі важкими металами. В одній маленькій батарейці, яка потрапляє на звалище, серед тонн сміття, кількість ртуті перевищує всі допустимі норми.

Якщо в землі розклалася батарейка, то вирощені на цьому ґрунті овочі не можна вживати у їжу. Це може призвести до непомітного поступового отруєння організму.

попередня статтяЯк приготувати домашні цукерки всього з двох інгредієнтів
наступна статтяНіжні м’ясні оладки: простий рецепт смачної страви
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я