Вчені з’ясували, на скільки років зайва вага вкорочує життя і скільки потрібно скинути, щоб стати довгожителем

0
Зайва вага
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Експерти вважають, що наявність зайвих кілограмів впливає на тривалість життя, навіть якщо людина нормально почувається — адже серйозних захворювань при надмірній вазі не уникнути.

Зайва вага вважається супутнім чинником розвитку багатьох хвороб, особливо у зрілому віці. Через це обмінні процеси уповільнюються, та інколи функціонують не повною мірою, не надаючи повноцінної підтримки роботі різних систем та органів. Саме тому лікарі радять уважно стежити за своїми параметрами у зрілому віці. Хоча, як відомо, схуднути після 40-45 років стає набагато складніше, ніж раніше.

Експерти закликають не просто худнути, а стежити за показниками рівня жиру в організмі. Саме перевищення цього параметра веде до скорочення життя: у середньому на 4-5 років.

На думку вчених, в особливій небезпеці люди, вага яких перевищує норму на 10 і більше кілограмів. Саме в такому випадку можна, напевно, говорити про наявність підвищеного рівня вісцерального жиру в організмі. Отже, і про високий ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та інших смертельно небезпечних станів.

Звісно ж, прагнути до бездоганної стрункості силуючи себе жорсткими дієтами та інтенсивними тренуваннями ніхто не закликає. Мати кілька зайвих кілограмів не страшно. Головне — не прогаяти момент, коли вага стає ще більшою і починає непомітно, але небезпечно впливати на здоров’я.

попередня статтяБабагануш – паштет з баклажанів, популярна східна закуска до до лавашу або багету
наступна статтяЯк зрозуміти, що орхідею потрібно полити
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я