Чи корисно наносити масла на шкіру голови: думка експертів

0
Чи корисно наносити масла на шкіру голови: думка експертів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На початку цього року весь TikTok з подачі Алікс Ерл обговорював олію для волосся з розмарином. “Я користуюся ним всього трохи більше місяця, але вже помітила колосальний ріст волосся”, – розповідала дівчина. Звучить непогано, правда?

Про те, чи допомагають натуральні олії зробити зачіску більш пишною, розповіли дерматологи — ось що вони думають про ефект таких масок.

У чому користь застосування масел для голови?

За словами доктора медицини, дерматолога Денді Енгельмана, масло допомагає зволожити шкіру голови та живить її вітамінами та мінералами. Олія, пояснює Денді, створює бар’єр, який заважає волозі випаровуватись з дерми, що, своєю чергою, може сприяти росту волосся. Також масло є ще одним способом стимулювати кровообіг і захищає волосся від пошкоджень, які часто відбуваються під час миття шампунем.

Чи може олія нашкодити шкірі голови?

Масло має два побічні ефекти, каже доктор Енгельман. По-перше, його надмірна кількість може утворити шар, що забиває пори і призводить до появи подразнення та лупи. По-друге, олії, які не є протимікробними або протигрибковими за своєю природою, можуть шкодити мікробіому шкіри голови, підгодовуючи «погані» бактерії.

Трихолог Зої Пассам зазначає, що не варто користуватися оліями тим, у кого лущитися шкіра — такий ефект можуть давати певні види дріжджових грибків, кількість яких від масок тільки зросте, посилюючи проблему. Також Зої радить уникати олії власницям тонкого волосся – засіб зробить пасма пласкими і жирними, тому що деякі натуральні продукти дуже складно вимити повністю.

Як використовувати масло для шкіри голови?

Трихолог Бріджіт Хілл радить наносити масло перед миттям голови. Робити це слід, починаючи від потилиці і рухаючись вгору до маківки – всього масаж повинен займати від трьох до п’яти хвилин.

Як пояснює доктор Енгельман, тривалість маски з маслом залежить від індивідуальних особливостей людини. Дівчата, у яких сухе ламке волосся, і які живуть в холодному кліматі, виграють, якщо залишать масло на всю ніч. Власницям жирного волосся, які проживають в місцевості з жарким кліматом та спекою і високою вологістю повітря, краще змити олію через годину після нанесення.

Робити маски експертки радять раз на тиждень. За словами доктора Енгельман, збільшити кількість процедур до двох можуть жінки з густим або жорстким волоссям у разі, якщо одна маска не дає видимого ефекту.

Які олії можна використовувати для шкіри голови?

Хілл рекомендує уникати мінеральних масел (найвідоміші — вазелін і парафінове) і комедогенних (із зародків пшениці, кокосової, масло какао) — вони накопичуються на шкірі, заважаючи їй дихати. Віддати перевагу краще легким продуктам – маслам чайного дерева, авокадо, перцевої м’яти та аргановому.

Доктор Енгельман додає, що до масла-основи може бути додана ефірна олія – такі продукти особливо ефективні для утримання вологи та стимуляції кровообігу. Обидві експертки радять перед промаслюванням голови провести тест на невеликій ділянці шкіри, щоб виключити алергію.

попередня статтяСклянка кефіру та 2 яйця: прості пироги з бюджетною начинкою на сковороді
наступна статтяІдеальний ресторанний соус до м’яса: готуємо у домашніх умовах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я