4 продукти, які не можна їсти в спеку

0
4 продукти, які не можна їсти в спеку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповідаємо, як грамотно скласти раціон на найближчі 3 місяці, щоб не зашкодити своєму здоров’ю та красі.

Настає довгоочікуваний літній сезон, у який у нас автоматично збивається не лише режим дня, а й харчування. В день у жару хочеться їсти менше, а ось ввечірі, як правило, накидаємося на висококалорійні страви, які відразу ж дають навантаження на нашу травну систему. Розповідаємо, про які продукти нам усім краще забути цього літа, щоб не заробити собі зайвих проблем.

Жирне м’ясо

Незважаючи на всю нашу любов до дачних шашликів, захоплюватися ними влітку все ж таки не варто. Дієтологи стверджують, що жирне смажене м’ясо у спеку дає лише додаткове навантаження на організм. Воно довго перетравлюється і розігріває нас зсередини: взимку це необхідно, а от у теплу пору року просто небезпечно. Якщо без страв на мангалі ти все ж таки не проживеш, то краще відмовиться від баранини, яловичини та свинини на користь курки та риби.

Багатокомпонентні страви

До них відносять не лише салати з великою кількістю інгредієнтів, а й гарячі страви з картоплею та іншими багатими на крохмаль продуктами. Салати краще робити найпростіші і не додавати в них мариновані овочі, які за рахунок великої кількості солі лише затримуватимуть воду в організмі. Це небезпечно не тільки для гіпертоніків, а й для відносно здорових людей: чере солону їжу в спеку навіть вони можуть відчути себе погано.

Солодощі

Торти, тістечка та інші ласощі з великим вмістом доданого цукру на літній період краще замінити сезонними ягодами та фруктами. Солодощі влітку особливо небезпечні для людей, схильних до тромбозу, вони можуть загострити проблему і довести до критичного стану. На думку дієтологів, кров, яка згущується під час затримки рідини, вже неможливо розбавити водою.

Чай та кава

Наші улюблені ранкові напої на літній період у раціоні краще скоротити. Багаті кофеїном чай і кава мають сечогінний ефект і теж можуть не найкращим чином позначитися на самопочутті. Помірно варто вживати і алкоголь із газуваними напоями, а основну ставку робити на просту воду.

попередня статтяШвидкі шоколадні слойки з готового листкового тіста
наступна статтяСклянка кефіру та 2 яйця: прості пироги з бюджетною начинкою на сковороді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я