Чим підживити цибулю, щоб не було пожовтілих стрілок

0
Цибуля на грядках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цибуля сама по собі досить витривала рослина. І можна спостерігати, що вона без особливого догляду гарно росте. Зрештою, у цибулі також скінчитись запас терпіння та витривалість до умов вирощування. В результаті вона може почати жовтіти. Якщо ви не хочете випробовувати долю цінного коренеплоду, вчасно підживлюйте.

Чим підживити цибулю

Найперше потрібно розуміти, що в кожного дачника та городника власні методи впливу на врожайність та стан рослин. Пропонуємо вам добрива, які використовують найчастіше на практиці:

  • коров’як;
  • сіль;
  • йод;
  • сечовина.

Ці різновиди добрив дають гарний результат. Потрібно тільки дотримуватись пропорцій для приготування розчинів. Наприклад, коров’як беруть у розмірі 60 г на 10 л води. Розчин використовують для поливу.

Сечовину розводять у кількості 25 г на 10 л води. Сіль використовують, щоб цибуля не гнила на грядках. Для цього 1 склянку солі розчиняють у 10 л води та поливають грядки.

Проти пожовтіння допомагає йод. Для цього потрібно розвести 10 мл речовини у невеликій кількості воді, а потім вже розвести з водою у пропорції 1:10.

Якщо вчасно все робити та правильно доглядати, результат буде відмінний. Цибуля буде рости гарна, велика та смачна. І жодної гнилі чи пожовтіння не буде.

попередня статтяЗаготовки для гарячого вітамінного напою, щоб підтримувати імунітет
наступна статтяШвидкий рецепт печива з шоколадом, щоб було солодко до чаю
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я