Чому ягоди малини дрібні: причини, на які варто звернути увагу

Чому ягоди малини дрібні: причини на які варто звернути увагу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Малина – одна з улюблених літніх ягід багатьох з нас. Іноді садівники скаржаться на те, що велика сортова малина переродилася й стала дрібною.

Подробиці

Причиною може бути виснаження родючого шару ґрунту, тому треба вносити добрива, бо без підживлення ягоди так і будуть дрібними. Кожні 2 роки радять вносити гній та комплексні добрива.

Зверніть увагу, що малина дуже швидко розростається, її треба проріджувати. Видаляйте старі гілки, щоб не затіняли й не заважали рости молодим родючим пагонам й не забирали на себе поживні речовини.

Зазвичай ми звикли розпушувати ґрунт навесні, але коріння малини легко пошкодити, тому краще замульчувати. Під мульчею не росте бур’ян й затримується волога.

Огляньте кущі, чи не напали на малину шкідники. Якщо з ними не боротися, то рослина хворітиме. Також дотримуйтеся правил поливу і пам’ятайте, що ця рослина любить рости на сонці.

попередня статтяЯкщо на кукурудзу напала попелиця: народні методи боротьби
наступна статтяПухкі пончики на молоці, які тануть у роті
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я