Як доглядати за декоративною цибулею – алліумом: поради квітникарів

Як доглядати за декоративною цибулею - алліумом: поради квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Алліум – декоративна цибуля, яка цвіте неймовірно гарною квіткою. Ця рослина невибаглива у догляді. Їх існує багато різновидів. Квітка дуже гарно виглядає у квітнику. Поруч з алліумом можна садити іриси, примулу та герань.

Подробиці

Ця декоративна цибуля любить рости на сонячних клумбах у родючому ґрунті з дренажем. Підживлювати можна компостом. Таку підгодівлю треба робити перед утворенням пуп’янків – навесні. А вже наприкінці літа можна удобрити деревною золою, якщо не викопаєте на зберігання до осені.

Квітка любить нерясний помірний полив. Після того, як відцвіте й листя засохне, то цибулини алліуму радять викопувати, якщо літо дощове, щоб вони не загнилися від надмірної вологи.

При зберіганні, щоб цибульки не пересихали, їх бажано зберігати у тирсі. Восени їх знову висаджують у ґрунт. Але якщо літо сухе й сонячне, то можна не викопувати зовсім. На одному місці квітка може рости до 7 років.

попередня статтяСолодкий десерт з арахісом — готуємо печиво
наступна статтяКабачкові рулетики з курячим фарше — ідея для вечері
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я