Найкращий сніданок для чистки судин: корисно всім після 45 років

0
Найкращий сніданок для чистки судин: корисно всім після 45 років
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лікарі радять при проблемах із судинами щонайменше кілька разів на тиждень починати ранок із особливого сніданку. За основу варто взяти ці 3 інгредієнти, корисні для кровоносної системи. І за бажання додати щось ще, для ситості та задоволення.

Атеросклероз судин – одне з найпоширеніших захворювань серед людей старшого віку. При такому діагнозі відбувається ущільнення стінок судин та утворення бляшок, через що порушується кровотік.

У нашій країні атеросклероз вважається «молодою» хворобою і часто діагностується навіть у 45-50 років. Іноді серйозні проблеми з судинами бувають у дітей та підлітків — через велику кількість фастфуду в раціоні та сидячого способу життя.

Важливу роль підтримці серцево-судинної системи грає здорове харчування. Саме тому лікарі радять частіше їсти продукти з «очисним» ефектом — для профілактики тромбоутворень та закупорки артерій.

Ці три продукти варто взяти за основу сніданку для очищення судин. Починай ранок з такого набору частіше – і при бажанні додай до їжі щось ще з дозволеного списку.

Зелений чай

Кардіологи вважають зелений чай найкориснішим для судин. Він багатий на антиоксиданти і зменшує ризик розвитку атеросклерозу.

Вівсянка

Харчові волокна у складі вівсяної каші не лише очищають організм, а й допомагають знижувати рівень «поганого» холестерину. Головне — вибирати пластівці довгого варіння, в яких збережено більше корисних речовин.

Кориця

Ідеальний інгредієнт і для каші та для чаю! У складі кориці – рекордна кількість антиоксидантів, що сприяють розщепленню бляшок холестерину. А ще ця спеція сприяє зниженню тиску. Головне – не перестаратися, адже все корисно в міру!

попередня статтяЯк приготувати яблучні оладки, щоб вони не розвалювалися
наступна статтяЯк приготувати найсмачніші малосольні огірочки всього за 2 години
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я