Що робити зі шкідниками на фіалках: хто вони та як з ними боротися

0
Сенполія або узамбарська фіалка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Узамбарська фіалка може страждати від появи шкідників. Жодна рослина від них не може бути захищена на всі 100%. Саме тому потрібно знати методи боротьби, щоб при потребі можна було допомогти улюбленій квітці.

Шкідники на фіалках

Серед надокучливих комах, які псують гарні та улюблені домашні сенполії, є такі:

  • тля;
  • цикламеновий кліщ;
  • нематоди.

Зверніть уваги, що з нематодами дуже важко боротися, бо вони надзвичайно живучі. Та ще й здорові рослини можуть заразити. Найкраще таку фіалку з нематодами спалити.

Для боротьби з тлею потрібно зробити наступне. Найперше видалити пошкоджені екземпляри листя та квітконосів. Обробіть фіалку «‎Актеліком». На 1 л води додайте 15 крапель.

Проти цикламенового кліща обробіть фіалки препаратом «Вермітек». На 1 л води додають 1 мл препарату. Через 4 дні обробку проведіть інсектицидом «Контакт». Пропорція для розведення така сама, як і попередня. І ще через 4 дня обробку зробіть при використання «‎Масаї» — 1 г  на 1 л.

З народних методів можна спробувати обробку сенполій настоєм з цибулевого лушпиння. Буває, що і таке допомагає. Нехай ваші фіалки квітнуть якнайкраще.

попередня статтяЯк приготувати піту всього з чотирьох інгредієнтів
наступна статтяГотуємо ароматні свинячі реберця на решітці або шампурах
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я