Як врятувати капусту від гусениць: дієві методи без «хімії»

Як врятувати капусту від гусениць: дієві методи без хімії
cabbage white caterpillar
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Метелики, які літають над капустою, відкладають яйця, а з них вилуплюються гусениці. Ці шкідники можуть за декілька днів з’їсти капустину.

Подробиці

Коли висаджуєте капусту, подумайте про сусідів по грядці. Деякі рослини здатні відлякати від неї шкідників. Поруч з капустою можна посадити м’яту та пижму, селеру, петрушку, чорнобривці.

Регулярно оглядайте капусту. Якщо грядка невелика, то можна збирати гусениць вручну. Якщо бачите, що цей метод не допомагає – доведеться обробити грядку. Є багато дієвих народних засобів боротьби, щоб не використовувати хімічних препаратів.

Зробіть валеріановий розчин. Для цього вам знадобиться аптечна валеріана й вода. 20 крапель валеріани лікарської треба розчинити у 1 л холодної води й покропити капусту.

Настій з цибулиння теж досить дієвий, допоможе врятувати капусту від гусениць. Візьміть  300 г цибулиння й залийте 5 л окропу, поставте настоятися протягом 2 днів, після цього додайте 30 г мила й розведіть ще у 5 л холодної води. Обробіть капусту 2-3 рази протягом 5 днів.

Можна покропити капусту солодкою водою, щоб залучити на грядку ос. Оси швидко справляються з проблемою.

попередня статтяГотуємо корисний маринований сирий гарбуз в олії
наступна статтяКокосове печиво з трьох інгредієнтів: найпростіший рецепт
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я