Як відлякати птахів, щоб не клювали ягід на деревах: поради дачникам

Як відлякати птахів, щоб не клювали ягід на деревах: поради дачникам
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вже ось-ось дозріють черешні, а за ними й інші ягоди. Скоро птахам буде чим поласувати. А заклопотані дачники вже думають, як захистити урожай від нальоту зграй шпаків та горобців.

Подробиці

Є декілька способів уберегти урожай і не ділитися ним з птахами. Пернаті дуже бояться різних звуків, навіть, коли літають зграями. Тому можна повісити на гілки дерев будь-які предмети, які дзвенять, шарудять, пищать.

Повісьте поліетиленові пакети, фольгу або плівку з касет, які раніше ставили в магнітофони. Також підійдуть для відлякування дитячі брязкальця, вітрячки. Можна ще відлякувати запахом часнику або цитрусових, але цей метод не дуже дієвий, оскільки запахи швидко вивітрюються. Найкращий захист – це сітка.

Птахи сідають на дерева з сіткою, а плодів дістати не можуть. А ще досвідчені садівники радять повісити радіоприймач на дереві, птахи почують розмову чи музику й не підлітатимуть.

попередня статтяЯк смачно посмажити коропа, щоб була найкраща скоринка
наступна статтяЯк приготувати ледачі ватрушки без замішування тіста
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я