Як приготувати салат з водоростей комбу — джерело йоду та мінералів

0
Водорості комбу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Водорості комбу є низькокалорійними, тому салат з ними можна готувати дуже часто. Вони корисні для організму, адже в них багато вітамінів A та C, мінералів, клітковини. Комбу допомагають зміцнювати суглоби, кістки, покращують роботу ендокринної та нервової систем.

Комбу можна використовувати не лише для салатів. В них можна загортати суші, додавати в супи, бульйони, а також комбінувати з бобовими. Рецепт одного із смачних салатів читайте далі у статті.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • комбу — один довгий лист;
  • морква — 1 шт. (200 г);
  • цибуля — 1 шт.;
  • свіжий огірок — 1 шт. (150 г);
  • часникова пудра — 0,5 ч.л.;
  • гірчична олія.

Як приготувати

Залийте комбу водою, щоб вона повністю покривала водорості. Вони мають відмокнути, бо продаються в сушеному вигляді. Залиште на 30 хвилин.

Огірок натріть на крупній тертці. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю тонкими півкільцями. Щоб вона не була надто гострою, полийте її лимонним соком. Моркву та огірок треба пом’яти руками. Вони мають виділити сік. Так вони краще заферментуються.

На цьому етапі можна трохи посолити. Додайте часникову пудру. Покладіть цибулю. Промийте водорості під проточною водою. Можете нарізати смужками. Салат заправте гірчичною олією. Смачного!

попередня статтяМорква та добрива: що треба про них знати
наступна статтяЯк правильно висаджувати помідори у відкритий ґрунт: секрети досвідчених городників
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я