Як врятувати баклажани від колорадських жуків

Як врятувати баклажани від колорадських жуків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всі городники знають, що найбільшим ворогом баклажанів є колорадський жук. І щоб уберегти урожай – треба вчасно зробити обробку проти цих шкідників. Жуки можуть атакувати рослину відразу після посадки у відкритий ґрунт.

Подробиці

Спочатку можна збирати жуків руками, але це треба робити щодня, а краще – двічі на день. Але не у всіх є така можливість, особливо, коли дачники приїжджають лише на вихідні. Досвідчені дачники радять одягати пластикові обрізані пляшки на куші одразу після посадки.

Більшість городників не хочуть використовувати хімічних засобів, а використовують народні методи боротьби. Колорадський жук боїться деревної золи. Тому міжряддя на грядці можна потрусити золою.

Також золою притрушують й листя рослини, краще це робити рано вранці, коли на листочках ще не зійде роса. Настої багатьох рослин теж можна використовувати у боротьбі з колорадськими жуками. Це можуть бути квіти акації, деревій, цибулиння,чорнобривці.

Добре зарекомендував себе оцтово-гірчичний розчин у боротьбі з жуками. Для цього знадобиться 100 г сухої гірчиці та 100 г оцту. Треба розчинити у 10 л води й покропити баклажани. Але цей розчин більш ефективний у теплиці.

 

попередня статтяДві заправки для рису, щоб приготувати суші в домашніх умовах
наступна статтяСалат з водоростей вакаме, який додасть вам здоров’я
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я