Як використати кавову гущу на городі: не допускайте помилок новачків

0
Як використати кавову гущу на городі: не допускайте помилок новачків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви почули, що кавову гущу можна використати як добриво на городі, то не поспішайте зібрані запаси розсипати по всьому ґрунту. Далеко не всім рослинам корисна все ж кава, адже вона має високу концентрацію кофеїну.

Подробиці

Через те, що кава знижує рівень pH ґрунту, не підходить для всіх рослин. Краще використати її для кислотолюбивих рослин, зокрема: ягідні кущі (ожина, малина, смородина) та рослини з родини капустяних (броколі, капуста, цвітна капуста).

Кава також може виконувати функцію органічного засобу у боротьбі зі шкідниками. Розсипайте там, де багато рудих мурах і вже за пару днів кількість комах шкідливих буде менше.

Також кавова гуща утримує вологу, тому її можна частково додавати у ґрунт, проте без фанатизму, пам’ятаючи про кислі речовини у складі такі, як хлорогенова кислота, що може знизити рівень pH ґрунту.

попередня статтяЯк приготувати мохіто вдома за 5 хвилин: кращий напій літа
наступна статтяЯк прибрати пляму з дерев’яної поверхні: секретний прийом
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я