Чому тріскається капуста на грядці: що робити

Чому тріскається капуста на грядці: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Капуста дуже любить вологу, тому її треба регулярно поливати, а при нерегулярному поливі, капустина нерівномірно вбирає воду й тріскається.

Подробиці

Якщо дачники можуть поливати город лише у вихідні, то капуста при поливі вбирає в себе багато вологи про запас, внутрішні листки швидко ростуть й розривають капустину. Також це може бути при перепадах температури. Дотримуйтеся правил поливу.

Можна зробити крапельний полив, щоб капуста отримувала вологу рівномірно, тоді вона не тріскатиметься при перепадах температур. Висаджуйте капусту на такій ділянці, де більша вологість ґрунту, щоб не було перепадів.

Після сильних злив робіть водовідвід від капустяної грядки. Прокопайте рівчачки, щоб вода не стояла. Також досвідчені городники радять після дощу трохи підняти капустяний кущ, щоб прилив вологи зменшився.

Якщо рання капуста дозріла, то не треба тримати її на грядці, тому що ріст капусти припиняється, а коріння постачає вологу й качан тріскається.

 

 

 

 

 

 

 

попередня статтяЦей маринад зробить стейк ароматним та довершеним на смак
наступна статтяЯк приготувати омлет, щоб його текстура була кремовою
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я