Як визначити дефіцит жіночих гормонів в організмі: швидкий щипковий тест

0
Як визначити дефіцит жіночих гормонів в організмі: швидкий щипковий тест
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Естроген – головний жіночий гормон. Його недолік призводить до репродуктивних ускладнень, набору ваги в проблемних зонах, до передчасного старіння шкіри. І навіть до раннього клімаксу! Саме тому так важливо стежити за ним та намагатися підтримувати його оптимальний рівень.

Щоб оцінити рівень естрогену в організмі, потрібно зробити біохімічний аналіз крові. Але давай будемо чесні: багато хто з нас дуже рідко ходить до лікаря. А кров здавати взагалі бояться!

Ми в жодному разі не закликаємо тебе відмовлятися від регулярних медичних оглядів. Але якщо ти хочеш швидко перевірити, чи все в тебе гаразд із жіночими гормонами, для початку можна провести домашній експрес-тест — а вже потім вирушити до фахівця.

Все, що для цього потрібно зробити, просто затиснути невелику складку шкіри на зовнішній стороні кисті для рук і потримати близько 10 секунд. Потім відпусти шкіру і постеж, як швидко розправиться шкіра.

Естрогени впливають на пружність шкіри та вироблення колагену та еластину. Саме тому при зниженні рівня гормонів шкіра стає менш еластичною та реагує не так швидко, як раніше.

  • У жінок до 30 років складка шкіри після щипка має розправлятися моментально
  • У жінок 30-40 років складка може розійтися близько через 5 секунд
  • У жінок до 50 років складка розправляється приблизно за 8 секунд
  • У віці 50+ складка може розправлятися понад 8 секунд

Якщо ти вклалася в часові рамки щипкового тесту, швидше за все, у тебе немає дефіциту естрогену — або він присутній, але поки що слабко вираженою мірою. Якщо ж твоїй шкірі знадобилося більше часу на повернення до колишньої форми, настав час бити на сполох і звертатися до ендокринолога.

Для додаткової оцінки результату провести такий тест можна не лише на руці, а й на шиї чи шкірі навколо очей. У цих областях шкіра тонша і миттєво свідчить про наявність можливих проблем.

попередня статтяЩо не можна додавати до млинців, щоб вони не підгоряли і чудово знімалися зі сковороди
наступна статтяЧи варто заморожувати котлетний фарш з цибулею: думка досвідчених кулінарів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я