Як зробити клумбу, щоб радувала цвітом весь сезон: поради досвідчених квітникарів

Як зробити клумбу, щоб радувала цвітом весь сезон: поради досвідчених квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб створити ідеальну на ваш погляд клумбу, треба насамперед визначитися скільки місця вона займатиме. Саме від цього залежатиме план, за яким треба висаджувати рослини.

Подробиці

Квітникарі радять висаджувати найвищі рослини у центрі композиції. Але, якщо ваш квітник буде вздовж стіни чи огорожі, тоді найвищі рослини повинні займати задню частину. Вони мають бути фоном для інших квітів.

Щоб клумба завжди виглядала привабливою треба створити календар цвітіння й висаджувати квіти за календарем: весняні, літні, осінні. Клумба завжди буде квітучою та яскравою, якщо у кожну пору цвістиме 2-3 види квітів. Рослини з однаковими термінами цвітіння об’єднуйте у групи, не розподіляйте їх по всій площі клумби.

Враховуйте сумісність квітів, чи вживатимуться вони поруч. Підбирайте квіти за принципом контрасту або з подібними кольорами. Основними на клумбі повинні бути багаторічні квіти. Однорічні чи дворічні рослини додавайте невеликими групами.

попередня статтяКоржики з картоплею, сиром та зеленню: ідеальний перекус
наступна статтяМедовий кекс з цукатами: смачна й швидка випічка до чаю
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я