Ці 5 продуктів привокують ранню сивину: перевір чи є вони в твоєму раціоні

0
Ці 5 продуктів привокують ранню сивину: перевір чи є вони в твоєму раціоні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сиве волосся – процес природний і незворотний. Проте все-таки прикро, коли срібло покриває локони раніше за певний час. Розповідаємо, як цього уникнути!

В одному з недавніх матеріалів ми вже розповідали про фактори, що впливають на передчасну появу сивини. Серед таких провокаторів виявився і незбалансований раціон, який призводить до втрати в локонах пігменту, що забарвлює. Якщо заради збереження насиченості кольору ти залізно вирішила посадити своє волосся на дієту, то прямо зараз запам’ятай продукти, які точно повинні опинитися в стоп-листі!

Рафінований цукор

Очищений цукор не тільки моментально вбирається в кров, змушує нашу підшлункову залозу працювати на знос і додає зайві калорії в раціон, а й викликає в організмі запалення, що призводять до передчасної появи сивини.

Смажена їжа

Картопля, курка, котлети та й будь-яка інша їжа, посмажена на сковороді з великою кількістю олії, багата на трансжири. Вони, своєю чергою, викликають у організмі запальні процеси, однією з наслідків яких є раннє посидіння. Найкращий вихід у цьому випадку – запікати страви в духовці або готувати на пару.

Кава

Наукові дослідження показали, що надмірне вживання кофеїну призводить до зневоднення організму. Втрата вологи зробить волосся сухим і тьмяним, позбавить його природного блиску і додасть срібла в шевелюру. До речі, не забувай, що кофеїну також багато в чайному листі та бобах какао.

Перероблені продукти

До цієї категорії можна віднести напівфабрикати, фастфуд, ковбасні вироби, снеки та будь-які інші продукти, які піддаються глибокій обробці, під час якої з них видаляються одні речовини (які, наприклад, заважають терміну придатності) та додаються інші. У такій їжі багато цукру, трансжирів та інших «шкідливостей», відповідальних за зайву вагу та поганий виробіток меланіну, що фарбує наше волосся.

Алкоголь

Всім відомо, що спиртні напої вимивають з організму необхідні для нього поживні речовини, у тому числі ті, що потрібні для краси та здоров’я волосся.

попередня статтяЯк правильно варити яловичину, щоб вона була м’якою
наступна статтяЯк приготувати на грилі та мангалі ідеальні курячі крильця
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я