Чим корисний для здоров’я цвіт каштанів: народні фейки

0
каштан
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зараз саме сезон цвітіння каштанів і багато “народних знавців медицини” стверджують, що допомагають диво-квіти від усіх недуг світу: від судинних захворювань до онкології. Але не варто вестися на фейки.

Подробиці

Доказова медицина вважає, що нема наукових підтверджень того, що каштановий цвіт позитивно впливає на здоров’я людини. Якщо низка народних методів, що базуються на травах є умовно коректними та, дійсно, мають користь (ромашка, липа, календула, мати-й-мачуха тощо), то цвіт каштана  не зробить погоди.

У народній медицині рекомендують навіть вживати при коклюші, бронхіті, діареї, проблемах із шлунком, лихоманці, проблемах із нирками та низці інших захворювань та станів. Але наукові дослідження не підтверджують ефективність використання каштанів у лікувальних цілях.

Якщо випити разово чай із цвіту каштану, то шкоди не буде. Загалом запарюйте пирій, кропиву чи цвіт яблуні, але не очікуйте диво-ефект. Крім того, надмірне вживання рослинних чаїв може дати протилежний результат.

Якщо є симптоми певної хвороби, то все ж довіряйте лікарям, а не диванним радникам.

 

попередня статтяМедовий кекс з цукатами: смачна й швидка випічка до чаю
наступна статтяЯк боротися з мурахами в квартирі без їдкої хімії
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я