Оригінальна заправка для звичного «‎Олів’є»

0
Салат «‎Олів’є»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про «‎Олів’є» можна довго говорити. Всі звикли думати, що цей салат радянський, проте це не так. Він має зовсім інше походження, яке бере свій початок в 1860-х роках. Салат вигадав шей-кухар бельгійського та французького походження Люсьєн Олів’є.

До речі, оригінальний рецепт жодним чином не мав основи у вигляді вареної ковбаси. І, якщо ви заміните її на варене м’ясо чи курку, будете приємно здивовані. Салат заграє новими смаками для вас. А ще замініть заправку.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • м’ята — 1 гілочка;
  • лимонний сік — 2 ст.л.;
  • сметана — 200 г;
  • томатна паста — 1 ст.л.;
  • зелень кропу чи петрушки;
  • сіль, перець, паприка.

Як приготувати

Спочатку потрібно розмішати томатну пасту зі сметаною. Петрушку або кріп подрібніть та додайте до соусу. До нього ж введіть лимонний сік, сіль, перець та паприку за смаком, порізану дрібно м’яту. Якщо з нею у вас не дуже співпадають уявлення, тоді не кладіть її або в меншій кількості.

Соус готовий. Його можна використовувати не лише для «‎Олів’є», але й для багатьох інших салатів. Спробуйте його замість майонезу. Смачного!

попередня статтяЯк врятувати городину від виснажливої спеки: 5 основних правил
наступна статтяГубка для миття посуду допоможе вкорінити живці троянд
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я