Забави для дорослих або як приготувати лікер з бузини

0
Лікер з бузини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лікер готують з квітів бузини. Їх потрібно зібрати з червня по липень. Рецепт простий у виконанні, тож забирайте його собі в кулінарну скарбничку.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • квіти бузини — 8 шт.;
  • лимони — 2 шт.;
  • горілка — 0,5 л;
  • вода — 250 мл;
  • цукор – 250 г.

Як приготувати

Зірвіть приблизно 8 розеток бузини. Не мийте, тому збирайте в чистому місці. Обтрусіть від всього зайвого. В холодильник квіти не кладіть та у воді не замочуйте.

З одного лимона потрібно зрізати шкірку, бо вона також піде у приготування. Далі половинку від одного лимона наріжте кубиком. Решту просто наразі лишіть.

Лікер зручно робити в великій скляній ємності. Це може бути банка чи спеціальна велика пляшка. Складіть туди квіти та порізаний лимон, зрізану перед тим шкірку, а з решти лимонів треба вичавити сік. Залийте все горілкою та закрийте ємність кришкою. Її треба поставити у темне місце на добу. Там має бути прохолодно.

На наступний день потрібно зробити сироп. Поставте закипати 250 мл води та 250 г цукру. Нехай все добре розчиниться. Сироп має охолонути, а тоді долийте його в банку до горілки. Закрийте і чекайте 2 дні.

Перелийте лікер у чисту банку. Лимонну шкірку покладіть також. Тепер напій має стояти ще протягом 8 днів. Лишається тільки потім процідити та вже готовий продукт поставити в холодильник на 3 дні. А далі можна куштувати цей незвичайний квітковий лікер з бузини.

попередня статтяВ чому секрет вдалого врожаю редиски
наступна статтяСкошена газонна трава – ідеальний варіант для підгодівлі городини
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я