Що робити, коли на трояндах почали чорніти бутони

0
Троянди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Троянди мають дарувати радість, красу та естетику. Це можливо лише при умові, що вони ростуть здорові та гарні. Якщо в квітів почали чорніти бутони, потрібно шукати причину негативного явища та усувати її.

Що треба робити

Прикро дивитися на чорні чи коричневі бутони. Вони можуть розпуститися, але в результаті не будуть такими яскравими, як мали би бути. Зміни можуть бути пов’язані з хворобами троянд, надмірною вологою або занадто густою посадкою в клумбі.

Ще одна причина — відсутність обрізки. Саме вона допомагає рослині отримати достатню кількість повітря, світла та свободи для росту. Не забувайте вчасно обрізати кущі з трояндами.

Зверніть увагу на ґрунт. Він має бути рихлим. Також можна його мульчувати. Обробка від інфекцій — один з основних етапів у догляді. Причиною чорних бутонів може стати борошниста роса. Потрібна обробка фунгіцидами.

Борошниста роса може виникнути при надмірному використанні азотних добрив, а також при дефіциті кальцію в ґрунті. Попередити бактеріальну хворобу простіше, ніж з нею боротися. Декілька разів за сезон посипайте троянди золою.

Чорніти можуть не лише бутони, але й стебла та листя. В цьому випадку потрібно вибраковувати пошкоджені частини рослини та спалювати їх. Якщо цього не робити, тоді хвороба може заполонити всю троянду.

попередня статтяДві прості та смачні заправки для салатів
наступна статтяГотуємо яскраве та корисне печиво — з моркви
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я