Що таке боби едамамі і чому тобі варто хоча б раз їх спробувати

0
Що таке боби едамамі і чому тобі варто хоча б раз їх спробувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приємний ніжний смак та життєрадісно зелений колір – не єдині переваги цього продукту!

Боби едамамі в стручках дуже схожі на улюблений цукровий горошок, проте дуже великий. До того ж горошок молочної зрілості їдять разом із стручком; Едамамі потрібно обов’язково очищати. І на смак вони теж різняться — у бобах едамамі присутня ледь помітна гіркуватість.

Едамамі (слово перекладається з японської як «боби у стручку») — це ні що інше, як молода соя! У східних та азіатських кухнях її використовують дуже давно, а ось європейці познайомилися із цим продуктом відносно недавно.

Як продаються боби едамамі та де їх правильно зберігати

В Україні можна купити в основному заморожені лущені едамамі. Їх піддають шоковому заморожуванню, тому продукт зберігає всі свої корисні якості. Звичайний термін придатності, що передбачає зберігання у морозильній камері, – близько шести місяців.

Едамамі з закінченим терміном придатності або розморожування і повторного заморожування втрачають свій прекрасний колір.

Свіжі боби, в тому числі в стручках, можуть продаватися в преміальних мережах гастрономів, але ціна їх буде досить висока, а термін зберігання — короткий.

У чому користь едамамі

Вони дуже легко готуються (досить 2-3 хвилини бланшування, і заморожені боби едамамі можна їсти і додавати в страви) і відмінно поєднуються абсолютно з усім – і з крупами, і з овочами, і з рибою, і з м’ясом. У них дуже характерний ніжний смак і приємна пружна консистенція, і вони гарні як у гарячому, так і холодному вигляді.

Але головне, за що едамамі так люблять дієтологи та адепти здорового харчування – це їхній склад. У 100 г бобів міститься 11 г білка з якісним складом незамінних амінокислот. Також в едамамі є кальцій, залізо, вітамін С і рослинні ізофлавони, відомі своєю здатністю регулювати гормональний баланс. Так що соєві боби — справжня знахідка не тільки для вегетаріанців і тих, хто постить, але й для всіх, хто хоче урізноманітнити своє харчування та джерело білку.

Кому не можна їсти едамамі

Якщо ти алергік і є індивідуальна непереносимість на продукти, що містять сою, тобі, на жаль, доведеться відмовитися від вживання бобів едамамі.

Також варто порадитися з лікарем, якщо в тебе гіпотиреоз або інші порушення роботи щитовидної залози, оскільки ізофлавони, що містяться в продукті, мають високу біологічну активність. Швидше за все, лікар дасть рекомендацію, коли краще їсти едамамі, щоб не було конфлікту з медикаментами.

Як готувати боби едамамі

Ми вже згадали, що готуються вони всього за кілька хвилин, а далі — їсти як закуску або додавати до салатів, рагу, гарнірів. Боби можна також обсмажити, заправити ароматним маслом, додати кунжутного насіння. А найпростіший і ефектніший спосіб розкрити смак соєвих бобів – бланшувати їх, обсушити і приправити сіллю та пластівцями перцю чилі.

попередня статтяПідживлюємо півонії, щоб були великі бутони: хитрощі для квітника
наступна статтяСкільки потрібно додавати рису в голубці: помилки, які допускають господині
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я