Ліниві голубці по-новому: виходять навіть смачніші, ніж класичні

0
Ліниві голубці по-новому: виходять навіть смачніші, ніж класичні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спосіб приготування дуже простий і новий. Смак у таких лінивих голубців виходить просто чудовий, за рахунок певної підготовки капусти. Продукти використовують такі ж, як і для класичних голубців. Але сам процес приготування інший (менш трудомісткий), але смакові якості навіть кращі.

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу
  • 450 г білокачанної капусти
  • 2 шт. цибулі
  • 1 шт. моркви
  • 4 ст. л. рису
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 ч. л. томатної пасти
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • мелений перець, сіль  за смаком

Спосіб приготування:

1. Дрібно нарізану цибулю і крупно натерту моркву обсмажуємо в олії 5 хвилин. Капусту нарізаємо тонкою соломкою, посипаємо сіллю і добре жамкаємо руками до виділення соку. Відправляємо її до цибулі з морквою.

2. Смажити овочі, помішуючи, на слабкому вогні близько 15 хвилин (воду не додаємо). В кінці перчимо і пробуємо на сіль. Капуста повинна зберегти легкий хрускіт. Саме підсмажена капуста дає чудовий смак страві.

3. Рис відварюємо у великій кількості води до готовності, заливаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Фарш доповнюємо сіллю, перцем, готовим рисом та крупно натертою цибулею( 1шт. ). Добре перемішуємо та ділимо на 6 частин.

4. Кожну частину фаршу розкатаємо на пакеті в тонкий коржик.

5. Додаємо смажену капусту (1/6 частина).

6. Краї пакета ліворуч і праворуч підгинаємо з фаршем до середини та закриваємо капусту фаршем. Зверху защипуємо пальцями. З 2-х сторін начинка буде відкритою, щоб при приготуванні фарш не потріскався.

7. Ліниві голубці перевертаємо швом вниз і розміщуємо у формі. Якщо готуємо на плиті, викладаємо в жаровню або високу сковороду.

8. У миску відправляємо сметану, томатну пасту, трохи солі, перцю та перемішуємо. Вливаємо воду (50 мл), помішуючи, і виходить рідкуватий соус.

9. Поливаємо зверху соусом і запікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 35 хвилин.

10. Через 20 хвилин після початку приготування форму виймаємо та змащуємо голубці соусом із дна (за допомогою пензлика). Ось така краса виходить, чудовий аромат.

11. Готові ліниві голубці перекладаємо на тарілку і доповнюємо зеленню. За рахунок смаженої капусти ці ліниві голубці виходять смачнішими за класичні голубців.

12. Ось так вони виглядають у розрізі. Смажена капуста при запіканні просочується соком від м’яса та дає відмінний смак страві. Фарш не пересихає, оскільки покритий соусом. Це соковита, ситна і дуже смачна страва.

попередня статтяЯк заманити на дачну ділянку бджіл
наступна статтяНайдієвіші способи позбавитись жиру на животі для жінок: перевір, що ти упускаєш
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я