Як врятувати шпинат від шкідників: методи боротьби без хімії

Як врятувати шпинат від шкідників: методи боротьби без хімії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не встигає шпинат пробитися з-під землі, як на нього нападають комахи-шкідники, охочі поласувати свіжою зеленню. Якщо обробити рослину хімічними інсектицидами, то людям певний час не можна його вживати в їжу. Але існує багато безпечних народних методів боротьби зі шкідниками.

Подробиці

Від попелиці можна зробити відвари з трав. Візьміть по 300 г трави деревію, полину та чистотілу, залийте водою 1:2 й проваріть протягом 30 хвилин. Після цього розведіть відвар водою, щоб вийшло 10 л, натріть 30-50 г господарського мила й таким розчином обробіть грядку з зеленню.

В кінці травня дуже активні шкідники – личинки бурякової мухи, вони з’їдають стебла шпинату та м’якоть листя. У цьому випадку вам допоможе деревна зола та тютюновий розчин. Деревну золу, суміш перцю та тютюн можна посипати прямо на грядку. А розчином – покропити рослини. Від хрестоцвітих блішок допоможуть відвари кульбаби, тютюну або оцтовий розчин.

 

попередня статтяЯк приготувати суп з цвітної капусти та броколі
наступна статтяГотуємо на вечерю котлети по-французькі
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я