Що робити, якщо волосся швидко жирніє: позбавляємося проблеми

0
Що робити, якщо волосся швидко жирніє: позбавляємося проблеми
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Брудне і масне волосся вже в перший день після миття? З цією проблемою стикаються багато хто. Впоратися з нею складно, але можливо. Ділимося секретами, що робити, якщо волосся швидко жирніє.

Жирне волосся схоже на жирну шкіру. Іноді ми народжуємося з такими особливостями, а іноді коріння волосся жирне через неправильний догляд. Швидко жирне волосся? Розбираємось у причинах та шукаємо ефективні способи усунення проблеми.

Чому волосся швидко жирніє

Природній жир – частина захисної системи вашої шкіри голови. Коли вони змішуються з потом і брудом, волосся набуває жирності. Насправді процес забруднення – нормальне явище. Але якщо волосся стає жирним занадто швидко, потрібно переглянути щоденний догляд.

Є ряд причин, з яких волосся жирніє на другий день після миття або навіть того ж дня:

  • інтенсивні фізичні вправи у тренажерному залі;
  • надмірна вологість або спека на вулиці;
  • активне миття голови. Щоразу, коли ти миєш волосся шампунем, шкіра голови починає виробляти шкірне сало. Чим частіше ти миєш волосся, тим сильніше природний жир виробляється;
  • особливості волосся, наприклад пряме, схильне до жирності: стрижень волосся не має жодної текстури, і тому жир не розподіляється по всій довжині;
  • неправильний доглядовий засіб – відноситься як до шампуню, так і до кондиціонера.
  • Іноді неправильно використовують масло для волосся, втираючи його в коріння у великій кількості.

Шампуні та кондиціонери для лікування жирного волосся

Це перші з косметичних засобів, які ти неодмінно маєш включити до свого арсеналу. Вибираючи шампунь для жирного волосся, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Головне завдання такого засобу – зниження активності сальних залоз шкіри, тобто своєрідна підсушуюча дія. Для того, щоб шампунь справляв подібний ефект, до його складу повинні входити саліцилова кислота, сполуки цинку, лимонні екстракти або інші речовини, що регулюють секрецію сальних залоз.
  • Ще одна важлива функція — видалення жирових плівок, що вже є на волоссі. Це означає, що обов’язковими компонентами шампуню повинні бути сполуки, які здатні розчиняти жири.
  • Нерідко волосся швидко жирніє через запалення шкірних покривів. У цьому випадку використовуй шампунь з охолоджувальними та протизапальними властивостями.
  • Також не забувай, що жири беруть участь у збереженні вологи в шкірі, фолікулі та волосяному стрижні. Тому, якщо ми позбавили волосся цієї жирової плівки, слід подбати про підтримку водного балансу. А найкраще це дозволить зробити кондиціонер із зволожуючим ефектом, який потрібно обов’язково використати після миття голови.

Що робити, щоб волосся не жирніло

Розбираємося, що робити, якщо волосся швидко жирніє і забруднюється. Прості поради щодо догляду допоможуть виправити ситуацію.

  • Нанось кондиціонер та маску тільки на кінчики волосся, щоб не перевантажувати коріння волосся. Натомість розподіляй продукт від середини до кінчиків. Крім того, використовуй засоби, розроблені спеціально для жирних локонів. Для регулярного догляду достатньо кількох крапель засобу.
  • Використовуй сухий шампунь. Сухий шампунь – це класика. Засіб допомагає не тільки боротися з жирним корінням і локонами, але й добре працює в екстрених ситуаціях, коли немає часу на миття голови.
  • Вибирай правильні hair-засоби. Відмовся від мусів і гелів, які швидко забруднюють волосся. Намагайся уникати засобів, які посилюють блиск волосся. Інгредієнти у складі таких продуктів викликають жирність.
  • Не випрямляй локони. Чим ближче твоє волосся до голови, тим більше воно стикається зі шкірним жиром. Хвилясті і кучеряві локони надають волоссю більше об’єму, а отже, продовжують свіжість твоєї шевелюри.
попередня статтяРогалики з вареним згущеним молоком і горіхами за 15 хвилин
наступна статтяБанановий пиріг: ніжний та бюджетний десерт для будь-якого приводу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я