Чому при кетодієті потрібно залужувати організм — і як це робити

0
Чому при кетодієті потрібно залужувати організм — і як це робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кетогенна дієта – високобілковий та високожировий план харчування з екстремально низьким вмістом вуглеводів. Від такого харчування метаболізм кардинально перебудовується і організм починає буквально «топити» накопичений жир.

Кетогенна дієта підходить не всім – у неї багато протипоказань, а хтось вже перебуваючи в процесі кетозу, вуглеводного голодування клітин, стикається з різкою зміною самопочуття. У багатьох нездужання набуває вигляду кетонного грипу, хворобливого стану, що нагадує застуду або отруєння, та пов’язаного зі зміною обміну речовин. В ідеалі такий грип проходить сам собою протягом приблизно 14 днів з початку дієти; в іншому випадку необхідно звернутися до лікаря за допомогою.

Коли організм входить в стан кетозу, відбувається зсув кислотно-лужного балансу, рН у кислу сторону. Кетоз – “кислий” стан. Навіть не дотримуючись кето-дієти, ми можемо періодично вводити свої клітини в стан кетозу — наприклад, саме це відбувається, якщо ти поснідала відвареним яйцем і більше нічого не їла протягом дня. Тому за кислотно-лужним балансом є сенс стежити всім і завжди.

На «кислій» кетогенній дієті потрібно вирівнювати його в лужну «бік» — для того, щоб шлунково-кишковий тракт працював краще. Балансуючи кислотність, ти допомагаєш тілу виводити продукти розпаду, що дуже актуально, коли в меню багато білка.

Як залужити організм? Так само, як і закислювали – вживанням певних продуктів. І найефективнішим і найпростішим способом збалансувати pH на кетодієті виявляється вживання води з лимонним соком. Так, він кислий – але діє прямо протилежним чином, допомагаючи утворювати ендогенну соду, лужний компонент.

До речі, при дисбалансі кислоти та лугу може виникнути бажання з’їсти чисту харчову соду. У жодному разі так не роби — це несмачно та небезпечно.

А ось вода з соком лимона — м’який і коректний спосіб підтримувати здоровий рН на кетодієті, а це допоможе при симптомах кетонного грипу. Також деякі адепти кето п’ють чистий вітамін С, але не поспішай самостійно призначати його дозування, це завдання лікаря.

попередня статтяНавіщо до вінегрету додавати столову ложку молока: не кожна господиня знає
наступна статтяРогалики з вареним згущеним молоком і горіхами за 15 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я