Чим не можна мульчувати цибулю та часник

0
Що робити, щоб цибуля не пожовтіла: зелене пір'я впливає на ріст
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мульчування грядок – процедура однозначно корисна, проте це зовсім не говорить про те, що її варто застосовувати однаково до всіх плодово-овочевих культур.

Наприклад, що стосується часнику та цибулі, то тут можна навіть нашкодити, якщо не знати, як правильно використовувати цей матеріал.

Подробиці

Найчастіше використовуються опале листя, солома, сіно, хвойний лапник. Але захоплюватися не потрібно, інакше зараження ґрунту вже не уникнути.

1.Свіжа солома

Непоодинокі випадки, коли після її використання поширювалося небезпечне захворювання – фузаріоз. У народі захворювання називають гниллю донця.

Ознакою хворої цибулини крім загнивання є рожевий наліт грибка. Після зараження зупиняється розвиток кореневої системи, пір’я жовтіє, а рослина повільно відмирає.

Тому солому потрібно обробити триходермою.

2.Листя тополі

Причина в тому, що в такому захисному шарі можна створити комфортні умови для розвитку мухи тополиної, а ще цей матеріал переносить на грядку іржу.

У цьому випадку з’являються бурі плями, пір’я відмирає, цибулини не розвиваються, лікується недуга важко, а поширюється захворювання досить швидко.

Рекомендується використовувати для укриття цибулі та часнику листя дуба, берези або клена.

попередня статтяКотлети будуть виходити «гумові», поки не дізнаєтесь секрет: один продукт псує страву
наступна статтяБанальні помилки при варінні пельменів, яких припускаються тисячі господинь
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я