Як навчитися говорити “ні” і відмежуватися від “токсичних людей”

0
Як навчитися говорити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо вам набридло для всіх бути “хорошою” чи “хорошим” і відчувати щоразу провину, коли очікування сторонніх людей не дорівнюють вашим діям чи можливостям, то час задуматися про коріння цієї проблеми.

Подробиці

Проаналізуйте оточення близьких людей, якщо серед них є “токсичні люди”, які вичерпують енергію, говорять, що у вас “не вийде”, критикують, то тікайте. Особисті межі грають вагому роль у самоствердженні: коли людині говорити, що вона нікчема, то невдовзі ця роль буде для неї “рідною” і статус активізується.

Щоб відмежуватися, треба ставити себе на перше місце. Говорити собі “так”, а іншим – “ні”. Не намагайтеся всім догодити, бо все одно нічого не вийде. Врятувати світ – гарна місія, але під час цього можна загубити власний внутрішній простір.

Турбується про те, хто і чим вас наповнює. Які розмови, діалоги, думки вбирає ваша свідомість під час спілкування з друзями чи колегами.

попередня статтяЩо додати в кляр, щоб відбивні були соковиті і танули в роті
наступна статтяЩо посадити на ділянці, щоб забути про добрива: про властивості цих рослин не всі знають
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я