Як врятувати хризантему від попелиці

Як врятувати хризантему від попелиці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хризантему вважають стійкою до захворювань та ураження шкідниками. Проте, попелиця такий шкідник, що не оминає цю квітку. Дрібні комахи можуть повністю знищити кущ, якщо з ними не боротися.

Подробиці

Якщо під рукою немає препаратів проти попелиці, а ви бачите, що кущ треба рятувати, то можна скористатися народними рецептами. Візьміть нашатирний спирт, розведіть його 1:10 й покропіть кущ хризантеми. Повторіть обробку через 2-3 дні.

Також можна зробити настій з цибулиння. Для цього треба дві жмені цибулевих лушпайок, залити 1 л окропу й проварити 5 хвилин. Поставте на 1 добу, щоб настоялося й після цього кропіть рослину.

Шкірки цитрусових теж допоможуть від попелиці. Жменю підсушених, подрібнених шкірок залийте 1 літром окропу, поставте на добу у темне місце, після цього процідіть настій й обробіть квітку.

Можна зробити мильний розчин. Візьміть 2 столові ложки натертого мила, розчиніть у гарячій воді, прохолодіть  розчин та обробіть хризантему. Це найшвидший та найдієвіший спосіб.

попередня статтяІталійська брускета з моцарелою та помідорами
наступна статтяСмачний зелений борщ зі щавлем за бабусиним рецептом
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я