Як поливати помідори, щоб не нашкодити їм

Як поливати помідори, щоб не нашкодити їм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб зібрати гарний урожай помідорів треба правильно за ними доглядати. Це не тільки підживлення й прополювання бур’янів, але й полив.

Подробиці

Корінь помідорів не глибоко розташований у землі, тому їх треба рясно поливати, щоб ґрунт був вологим. Глибина промоченого ґрунту повинна бути 20-25 см. Але це необхідно робити зразу після висадки, щоб рослина добре прижилася на новому місці.

Потім достатньо помірного поливу до того часу, поки не почне утворюватися зав’язь. Зменшити полив треба для того, щоб не наростала зайва зелена маса, яка тягне поживні речовини з куща.

Коли почнеться утворення плодів, треба знову рясно поливати. Глибина поливу повинна бути 25-30 сантиметрів. Якщо вологи недостатньо, то це призводить до осипання зав’язі, яка утворилася.

Під час дозрівання помідорів необхідно знову зменшувати полив, щоб не призвести до розтріскування та загнивання плодів. У посушливий час їх достатньо поливати 2 рази на тиждень.

попередня статтяШвидкий листковий пиріг з картоплею та сиром
наступна статтяДесерт «‎Квітковий горщик»‎ — гості будуть в шоці від краси
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я