Скільки солодощів можна їсти за день, щоб не набирати вагу

0
Скільки солодощів можна їсти за день, щоб не набирати вагу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Без солодкого жити дуже важко! І зовсім не обов’язково повністю виключати його з раціону, навіть якщо ти намагаєшся схуднути. Головне — дотримуватися рекомендацій фахівців.

За рекомендаціями МОЗ денна доза цукру для дорослої людини дорівнює приблизно 25-50 грам – це приблизно 5-10 чайних ложок цукру. Саме така кількість солодощів не має негативного впливу на шкіру та фігуру. І навіть вписується в дієтичні рамки — якщо не йдеться про кетодіету та інші низьковуглеводні плани для схуднення.

Звичайно, в ці 5-10 чайних ложок слід включати не тільки чистий цукор та десерти, а й усі підсолоджені продукти: соуси, йогурти, сніданки швидкого приготування тощо. Але якщо намагатися їх менше їсти, твій раціон не стане надто суворим. Натомість у тебе з’явиться більше приводів тішити себе смачними!

Приблизні еквіваленти 50 г цукру

  • Половина молочної шоколадки
  • 4 цукерки
  • 4 невеликі печива
  • 1 солодкий круасан
  • 2 невеликі кульки морозива

Крім цього, цукор міститься ще й у фруктах і меді — багато людей часто про це забувають і не враховують їх у денній нормі споживання вуглеводів. Вчись балансувати раціон, додаючи в нього допустиму кількість цукру: як з натуральних продуктів, так і у вигляді кондитерських виробів. Так, на це може піти чимало зусиль та часу. Але в результаті ти навчишся на око визначати допустимі порції солодощів — і жодні зриви не будуть тобі страшні!

попередня статтяКурка в маринаді з кефіру: дуже смачна страва на вечерю чи на святковий стіл
наступна статтяКурячий суп з вермішеллю не перетвориться на кашу: є один секрет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я