Коли не треба скошувати та перекопувати сидеративні рослини

0
Сидерати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування та перекопування сидератів — популярний спосіб покращення якості ґрунту. Переважно всі думають, що треба посіяти, виростити, скосити та потім перекопати все з землею. Насправді, є певні нюанси. Про них ми і розкажемо далі у статті.

Залишити без скошування

В залежності від початкового стану ґрунту може бути, що сидеративні рослини потрібно буде залишити. Вони виростуть, самі потім опадуть на землю, створивши натуральну мульчу. Далі рослини перегнивають під снігом та знову ж таки живлять ґрунт. Весною в будь-якому випадку ви будете перекопувати ділянку.

Варто брати до уваги склад ґрунту. Якщо він лужний або нейтральний, переважно сидерати скошують та перекопують. При наявності кислого такі дії не дадуть потрібного ефекту.

Причина в тому, що розкладання та перегнивання займуть багато часу. В такому випадку треба треба лишити сидерати без скошування або прибрати їх на перегнивання в компості, а потім весною забрати звідти та перекопати.

Отже, не в усіх випадках потрібно діяти за єдиною схемою. Якщо ґрунт не здатен швидко поновитися з сидератами, лишіть їх рости. Так буде набагато краще.

попередня статтяРецепт швидкого холодцю з курки для порційної подачі
наступна статтяЯк приготувати зефір з вишневим смаком — смачно, швидко, натурально
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я