Як виростити пекінську капусту у домашніх умовах

0
Як виростити пекінську капусту у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто звик садити саме білокачанну капусту, проте особливий смак має пекінська, яку можна і взимку, і влітку придбати в магазині. Але краще все ж виростити в домашніх умовах соковиту, ніжну основу для салатів.

Подробиці

Пекінську капусту можна висаджувати і розсадою, і у відкритий ґрунт. Розсада більш загартована буде та швидко вкоріниться. Натомість сходи з насіння бувають різними.

Оптимально розсаду садити до 10 травня, проте орієнтуйтеся на температурні обіцянки синоптиків вашого регіону.

Температура має бути стабільно 15-20 градусів для того, щоб капуста зійшла і не зупинила розвиток через холод, зокрема нічний.

Капуста любить рясний полив. Не можна допускати, щоб в’яли листя, оскільки тоді вся сила буде йти в корінь для “виживання”, а качан формуватиметься “ліниво”, повільно.

Пекінській капусті не завадить підживлення, зокрема на основі води з коров’яком, курячим послідом та травою (на 20 л води по 1-2 кг кожного продукту, а потім концентрат розбавляти при поливі протягом двох тижнів).

попередня статтяЩо допоможе зробити котлети значно смачнішими
наступна статтяЯк правильно солити котлети, щоб не зіпсувати фарш та смак
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я