Як захиститися від бактерій у громадському туалеті: 7 правил

0
Як захиститися від бактерій у громадському туалеті: 7 правил
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Громадський туалет – це справжня чашка Петрі, де розмножуються бактерії та процвітають віруси.

Є навіть термін “туалетний шлейф” – так називають розсіювання мікроскопічних частинок внаслідок спуску води в унітазі. За даними досліджень, бактерії злітають на метр над сидінням і покривають все навколо.

Ти не знаєш, що інші люди роблять у громадському туалеті і як часто він прибирається. Натомість у твоїх силах зробити сім кроків, які допоможуть уникнути зустрічі з вірусами та мікробами.

Захист рук

Тобі доведеться торкатися багатьох предметів, які можуть бути заражені мікробами — дверні ручки, крани, диспенсер з милом. Використовуй серветки, щоб захистити долоні – завжди носи їх із собою у сумочці. Пам’ятаєш, як на початку пандемії миттєво розкуповувався туалетний папір? Це відбувалося саме тому, що люди використовували її як бар’єр між шкірою та потенційно небезпечною поверхнею, де могли знаходитись віруси.

Не затримуйся

Чим довше ти залишаєшся в туалеті, тим вище твої шанси зіткнутися з вірусами або бактеріями, тому залишай його якнайшвидше. Це не означає, що можна пропустити миття або сушіння рук: просто не тиняйся по туалету в очікуванні подруг і не поправляй зачіску, коли в цьому немає необхідності.

Одягни маску

Вона захистить тебе від туалетного шлейфу, а також від мікробів, які розповсюджують інші люди — кашляють, чхають чи розмовляють. Зняти маску можна відразу ж після того, як ти вийдеш із туалету: одноразову одразу викидай, багаторазову — випери удома.

Правильно мий руки

Найефективніший спосіб змити віруси та бактерії — миття з милом і теплою водою не менше 20 секунд. Якщо такої можливості немає, то використовуй дезінфікуючий засіб для рук із вмістом спирту не менше 60% — він працює гірше, але це краще ніж нічого.

Висуши руки паперовою хусткою

Не користуйся сушками з теплим повітрям: дослідження показали, що вони можуть поширювати віруси та бактерії, що потрапили до приладів із рук заражених людей. Однак якщо у тебе немає паперової хустки чи серветки, то краще скористатися таким «феном», ніж виходити з туалету з мокрими руками.

Не викидай паперову хустку відразу

Він знадобиться, щоб відчинити двері туалету, коли ти будеш з нього виходити.

Не діставай у туалеті смартфон

Після цього на ньому залишиться безліч бактерій, адже руки помиєш, а девайс — ні. З телефону мікроби можуть потрапити на руки, а з них – на слизову, і привіт, хвороба!

попередня статтяСалат “Чикаго” з копченою куркою та помідорами
наступна статтяВівсяний хліб на сковороді: готується дуже швидко і просто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я