6 ознак, що в тебе розлад харчової поведінки

1
6 ознак, що в тебе розлад харчової поведінки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Немає нічого поганого в тому, щоб перестати пити газовану воду і почати бігати вранці. Однак проблеми виникають, коли все твоє життя перетворюється на схуднення, а ти навіть не помічаєш цього.

“Деякі люди генетично схильні до того, щоб почати зі здорового харчування, від нього перейти до хаотичного, а закінчити розладом харчової поведінки”, – говорить клінічний психолог Стейсі Розенфельд. Ось які звички, на думку експертів, вказують, що тобі треба пригальмувати.

Ти зважуєшся кілька разів на день

Немає жодної необхідності перевіряти свою вагу щоранку і тим більше до і після їжі – вага природно коливається протягом дня. За словами психолога Бонні Бреннан, достатньо зважуватись раз на тиждень, а коли ти робиш це постійно, це може говорити про початок РХП.

Ти вважаєш, що головне – це підрахунок калорій

Як пояснює Розенфельд, це призводить до того, що людина починає вибирати продукти, виходячи виключно з калорійності, ігноруючи при цьому їхню поживну цінність і власні потреби. Це небезпечна дорога – якщо ти перестаєш враховувати свої бажання, то руйнуєш зв’язок із власним тілом.

Ти вважаєш стрункість вирішенням усіх проблем

Ти впевнена, що, схуднувши, позбавишся проблем зі здоров’ям, налагодиш особисте життя і нарешті станеш щасливою? Подібні нереалістичні погляди обернуться лише розчаруванням: скидання ваги не допоможе тобі ні побудувати стосунки, ні набути гармонії із собою, пояснює Бреннан.

Ти уникаєш більшості продуктів

Якщо дієта починалася з невеликої кількості обмежень, а закінчилася тим, що ти не знаєш, що замовити в ресторані або купити в магазині для перекушування, «щоб не погладшати», це говорить, що дієта зайшла занадто далеко. На думку Розенфельд, величезний список «поганих» продуктів — одна з перших ознак РХП.

Ти відмовляєшся від спілкування

Ти боїшся зустрічати Новий рік із друзями, бо на столі буде надто багато їжі, і більше не ходиш із колегами до бару, бо коктейлі надто калорійні? У такій добровільній «ізоляції» немає нічого здорового — схоже, тобі настав час звернутися до фахівця.

Ти боїшся пропустити тренування

Хвороба, травма, дедлайн, сімейна зустріч — це все перестало бути приводом не піти в спортзал? Тобі напевно треба виявити обережність: якщо вправи стали головним пріоритетом, то дуже скоро вони обернуться виснаженням, втомою та вигорянням.

Якщо ти помічаєш у себе кілька з перерахованих симптомів, звернися до психолога, який спеціалізується на розладах харчової поведінки, можливо, це допоможе уникнути серйозних проблем.

попередня статтяВівсяний хліб на сковороді: готується дуже швидко і просто
наступна статтяЯкий сир варто вибрати для сирників, щоб вони не розвалювалися в процесі приготування
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

  1. Ні. Розлад харчової поведінки – це коли ти їсиш те що є в холодильнику, не зважаючи ні на які калорії; їсиш доти, доки не відчуєш нудоту і важкість в животі, оскільки саме ці відчуття підсвідомо вважаєш ознакою ситості; а потім не можеш пригадати, що саме сьогодні їла. А на ранкову зарядку не встаєш просто, бо втомлена вже з самого ранку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я