Як правильно запекти курку, щоб вона була неперевершена

0
Запечена курка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Запечена курка — улюблена страва багатьох людей. Звичайно, вона має всі причини такою бути. Приготована таким чином курка смачна, а ще потребує мінімум зусиль. Щоб страва була дійсно варта уваги та отримала компліменти, варто знати певні правила.

Маринад

Головне, що треба знати про маринад: не використовуйте рецепти для яловичини чи свинини. Те, що добре підходить для м’яса не завжди актуально для птиці. Смачно замаринувати курку можна в медово-гірчичному соусі.

Для цього змішайте соєвий соус, мед, гірчицю в зернах, вичавлений часник, трохи лимонного соку та олії. Намастіть курку та відправте запікатися. Це один з найпопулярніших маринадів для курки.

Температура

Дуже охолоджена курка гірше готується, ніж та, яка постояла при кімнатній температурі. Вона краще вбирає сіль та смаки з маринадів. Також для приготування варто брати не морожену птицю, а свіжу та охолоджену.

Запікання

Не ставте в надто гарячу духовку. Оптимальна температура — до 180 градусів. А от вища зробить курку сухою. Окрім того, вона може бути зверху приготована, а в середині — ні.

Готуйте смачно та правильно. У вас обов’язково вийде все ідеально. Нехай ваша запечена курка сподобається всім, хто буде за столом. Смачного!

попередня стаття3 краплі води на сковороду: як приготувати яєчню без пригорання і жовтка, що розтікається
наступна статтяФітофтороз на помідорах: народні методи боротьби
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я