Малиново-суничний довгоносик: як боротися зі шкідником

Малиново-суничний довгоносик: як боротися зі шкідником
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед ягідних комах-шкідників, найстрашніший ворог малини й полуниці – довгоносик. Він невеликий за розміром, до 3 мм, тільце видовжене, має довгий ніс. Ця комаха вражає квітку рослини й може знищити більшу частину урожаю.

Подробиці

Яйця самка довгоносика відкладає у квітках ягід. Личинки повністю вигризають квітку зсередини. Активність шкідника починається навесні.

Боротися з жуками можна механічним способом, збираючи їх вранці. Коли вони неактивні, перебувають у стані заціпеніння. Розстеліть білий папір під кущами й потрусіть рослину. Зберіть жуків, які попадали.

Допоможе у боротьбі з довгоносиками гірчичний розчин. Для цього візьміть 100 г гірчичного порошку й розчиніть у 3 л води, розмішайте й обробіть кущі, уражені жуками.

Можна зробити відвар з пахучих трав: пижми, полину й додати гіркого перцю або часнику. Таким розчином покропити рослини.

Навесні можна насипати навколо кущів деревної золи, вона відлякує довгоносиків.

 

попередня статтяКурячі котлети з сиром, запечені в беконі
наступна статтяНіжне соковите філе за 15 хвилин: варіант швидкої вечері
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я