Що робити зі шкідниками на флоксах

0
Флокси
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На клумбах флокси займають почесне місце. Вони яскраві та різнокольорові, тож створюють справжній настрій. Взагалі ці квіти мають біля 85 різновидів, тож вибрати для висаджування є з чого. Якщо ви також любите ці квіти, тоді варто знати і про шкідників. А вони також атакують флокси. Розповідаємо далі про найпоширеніших з них та методи боротьби.

Шкідники та боротьба з ними

Серед комах, які часто надокучають флоксам виділяють особливо нематоди. Вони просто не дають рослині розвиватись, рости та цвісти. Найбільшого ризику зазнають квіти, які щороку лишаються рости на одному місці без зміни локації. Якщо флокси вже старі, тоді познайомитися з нематодами є всі шанси.

Нематоди висмоктують сік рослини. Враховуючи, що вони дуже швидко розмножуються, то рослина просто немає шансів вижити. За один раз нематода може відкласти 100 яєць. Уражені флокси виглядають кривими, недорозвиненими, зі скрученим листям та вздутим в багатьох місцях стеблом.

Ситуація така, що багато народних способів та навіть різноманітні препарати погано допомагають у боротьбі з нематодами. Доводиться приймати радикальніші міри. Наприклад, доведеться сильно уражені флокси видаляти з клумби та знищувати.

Профілактично проти появи нематод варто також використовувати під посадки флоксів гній на основі соломи. Він утворює колонії грибів, які негативно впливають на нематод — як на дорослих шкідників, так і на яйця. Метод цей не новий, відомий вже багато десятків років, тож точно перевірений часом.

Якщо у вас є проблеми з нематодами, приймайте міри. Інакше ці маленькі шкідники знищать ваші гарні посадки.

попередня статтяТертий пиріг з ягодами — досить їх морозити
наступна статтяБаварський десерт та рецепт приготування ніжного десерту
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я