...
ГоловнаЗдоров'яЦей нічний симптом попередить про хворобу Паркінсона за 15 років

Цей нічний симптом попередить про хворобу Паркінсона за 15 років

Підпишіться на нас:

Дізнайся про підступний провісник невиліковного захворювання, який проявляється за багато років до офіційного встановлення діагнозу.

Хвороба Паркінсона, поряд з деменцією і хворобою Альцгеймера, належить до патологій, яку, на жаль, не можна попередити або вилікувати. Але найприкріше, що підловити хворобу на ранній стадії і якомога раніше розпочати терапію практично неможливо. Симптоми на цьому етапі настільки несерйозні, що люди не надають їм особливого значення.

Однак якщо уважніше прислухатися до свого організму, дізнатися про хворобу, що насувається, можна аж за 15-20 років до підтвердження діагнозу. На думку лікарів, достовірною ознакою того, що хвороба Перікінсона виявить себе в майбутньому, є вкрай тривожний сон, який супроводжує почуття, що ти є натуральним учасником подій у сюжеті сновидінь.

Такий сон, як правило, супроводжується активними рухами руками та ногами. У цей момент сплячий може думати, що відмахується від ворогів або активно крутить педалі велосипеда. Разом з цим можуть виявлятися інші ранні симптоми хвороби. Наприклад, почуття незрозумілої тривоги: коли людина відчуває, що з нею щось не так, але не може пояснити справжню причину занепокоєння.

Характерні саме для хвороби Паркісона зміни в поведінці починають проявлятися, коли гине вже близько 70% клітин середнього мозку. Найголовніший симптом захворювання – це тремтіння рук у абсолютно розслабленому стані, яке також називають тремором спокою. Серед ознак патології також виділяються невиразна мова, повільні рухи та застигле обличчя без міміки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...