...
ГоловнаКулінаріяДомашній напівтвердий сир: готується просто, виходить смачно

Домашній напівтвердий сир: готується просто, виходить смачно

Підпишіться на нас:

Такий сир можна приготувати з будь-якими добавками, отримуючи щоразу новий смак. Рецепт найпростіший. Для приготування сиру потрібні всього 3 основних продукти: сир, молоко і трохи масла.

Інгредієнти:

  • 500 гр. сиру (5% і вище)
  • 2 склянки молока (гранених)
  • 30 гр. вершкового масла
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. соди
  • сухі трави, зерна коріандру, пажитнику, сушена паприка або кмин за смаком та бажанням

Приготування:

Поміщаєо сир у каструлю. Сир краще брати сухий, а не пастоподібний. Якщо зерна великі, їх краще розім’яти. Заливаємо сир молоком та ставимо на вогонь.

Нагріваєм сирну масу, помішуючи. Не обов’язково доводити її до кипіння та варити. Просто потрібно дочекатися того моменту, коли на поверхні з’явиться жовта сироватка.

Це сигнал з того, що молоко почало згортатися. Сир при цьому з розсипчастого перетворюється злегка на тягучу масу. Забираємо каструлю з вогню та зливаємо масу в сито.

Залишаємо сир у ситі до повного стікання сироватки. Як тільки сироватка стече, перекладаю сирну масу в товстостінний посуд. Це важливо.

У звичайній каструлі сир при приготуванні підгорятиме. Якщо потрібного посуду немає, то краще готувати сир на водяній бані.

Додаю до сиру сіль, соду та  дрібку сухих італійських трав, можна трави й не додавати. Все робиться за смаком та бажанням. Ставимо каструлю на помірний вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи.

Поступово неоднорідна маса починає комкуватися та плавитися. Ось у цей момент додаємо вершкове масло.

Помішуючи, продовжую варити сирну масу. Суміш поступово стає рідшою. Як тільки сир почне тягнутися за ложкою і перетвориться на майже однорідну масу, забираємо каструлю з вогню.

Нехай Вас не бентежать окремі крупинки сиру в сирній масі. Вони розчиняються при охолодженні. Як тільки сирна маса трохи охолоне, перекладаємо її у відповідну форму.

Дно і боки форми обов’язково змащумо вершковим маслом, щоб сир не прилип до форми. З сирної маси формую кулю і укладаємо її у форму, притискаючи та ущільнюючи долонею.

Залишаю форму на столі до повного охолодження. Після остигання затягуємо форму плівкою і ставимо в холодильник щонайменше на ніч. Перед нарізуванням сир із форми виймаємо.

Дуже смачний такий сир і з помідорами, і зі свіжим хлібом і олією, і з оливками або в’яленими помідорами, а з улюбленим джемом або варенням.

Чим жирніший сир і молоко, тим смачнішим буде сир. Солі можна додати трохи більше, якщо любите солонуваті сири.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...