...
ГоловнаКрасаЯк раз і назавжди позбутися посічених кінчиків: 7 порад від експертів

Як раз і назавжди позбутися посічених кінчиків: 7 порад від експертів

Підпишіться на нас:

“У цьому світі неминучі тільки смерть і податки”, – сказав Бенджамін Франклін. Підозрюємо, що він не стежив за волоссям — інакше б точно знав, що посічені кінчики, — без сумніву також урівнюють людство.

За словами американської стилістки за зачісками та творця власної лінії засобів для волосся Аннагджид «Кі» Тейлор, із цією проблемою стикаються всі дівчата. Різниця лише в увазі, яку жінки приділяють своїм локонам: у тих, хто витрачає на догляд менше часу, кінчики починають сіктися набагато раніше.

Як зрозуміти, що час приділити зачісці увагу? На це вказують сухість і сплутаність волосся, а також їх маленькі шматочки, які випадають при розчісуванні. Якщо ти помітила всі три «симптоми» у себе, твої локони врятують тільки ножиці та п’ять правил, яким треба слідувати після стрижки.

Регулярно використовуй маску для волосся

“Волога, волога і ще раз волога!” – Такий принцип сповідує перукар і зірковий стиліст Ларрі Сімс. Він радить використовувати маски глибокого кондиціювання при кожному митті голови – в першу чергу ця порада стане в нагоді власницям кучерявого волосся від природи, яке більше схильне до сухості через особливості своєї структури.

…і незмивний кондиціонер

Переконайтеся, що до його складу входить кератин, амінокислоти та олії. Якщо волосся схильне до жирності, нанось засіб від середини довжини волосся і до кінчиків.

Менше використовуй інструментів для стайлінгу

І Тейлор, і Сімс вважають, що від «гарячих» інструментів краще відмовитися — чим рідше ти орудуватимеш феном, плойкою та щипцями для завивки, тим менше кінчики розшаровуватимуть. Сімс, наприклад, пропонує власницям кучерявого волосся використовувати тепло для укладання лише раз на півроку, а тим, у кого волосся пряме — раз на місяць.

Читай етикетки

Сильне волосся менше схильне до ламкості, а зміцнення починається з відновлюючого шампуню і кондиціонера. Ключові компоненти, які в них повинні міститися – це біотин і креатин, які призначені для «ремонту» волосся і зниження їхньої ламкості.

Не поспішай!

Хочеш добре зволожити волосся? Для цього є один простий лайфхак: не змивай кондиціонер одразу — зроби це тільки після того, як приймеш душ. Поки ти купаєшся, одягни на голову поліетиленову шапочку: тепло допоможе засобу працювати ще ефективніше.

Використовуй олії для волосся

Наноси на кінчики волосся, що потребує додаткового догляду, зволожуюча олія – наприклад, мигдальна, арганова або жожоба. Вони пом’якшують та розгладять пасма, а також захистять їх від подальшого пошкодження. «Навіть якщо масла не виправлять ситуацію з кінчиками, що січуться, вони допоможуть “запечатати” здорове волосся і запобігти його пошкодженню», — пояснює Тейлор.

Будь обережна з вологим волоссям

Хочеш розплутати мокрі пасма? Тейлор радить використовувати тільки гребінці з широкими зубчиками і ніколи не поспішати – пошкодити волосся, яке ще не висохло, дуже просто.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...