...
ГоловнаКрасаЯк зміцнити волосся без дорогих вітамінів та лікарів

Як зміцнити волосся без дорогих вітамінів та лікарів

Підпишіться на нас:

З віком якість волосся помітно змінюється. Особливо на фоні схуднення, народження дітей і особливо в період менопаузи та клімаксу. Не забувай підтримувати здоров’я локонів і давати їм корисне підживлення — наприклад, на основі цієї популярної та доступної спеції.

Якість волосся сильно залежить від щоденного догляду, а також від частоти та грамотності фарбувань. Проте значно більше на шевелюру впливає наш стан здоров’я: особливо стрес і можливий дефіцит тих чи інших мікроелементів.

Вчені встановили зв’язок стану волосся із гормоном дигідротестостероном. Він впливає на роботу статевої системи та лібідо та вважається винуватцем порушень менструального циклу.

А ще підвищений дигідротестостерон збиває роботу волосяних фолікулів, що спричиняє сильне випадіння волосся і навіть алопецію.

У ході досліджень фахівці визначили, що підвищенню дигідротестостерону протистоїть фермент AKR2C2. Цей компонент у великій кількості міститься в активному з’єднанні куркуміну. Так що куркуму варто додати до раціону всім, хто хоче подбати про своє волосся, а заразом запобігти майбутнім витратам на вирішення більш серйозних трихологічних проблем.

Для того щоб отримати б’юті-ефект від куркуми, достатньо споживати її невелику кількість щодня. Приправляйте куркумою страви під час готування. Ну, або додай її в каву чи чай: це дуже смачно, куркума входить до складу багатьох східних напоїв. До того ж спецію можна використовувати як стандартний БАД — по чайній ложці вранці або ввечері, запиваючи теплою водою.

А ще на основі куркуми можна робити маски для зміцнення волосся. Додай спецію в готову маску і розмішай або змішай куркуму з улюбленою олією для волосся (наприклад, реп’яховою) і нанеси на голову мінімум на півгодини. Корисний ефект гарантовано!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів - завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так...

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...