...
ГоловнаЛайфстайлЧому кабачки плетуть гудиння і не цвітуть: врятуйте врожай

Чому кабачки плетуть гудиння і не цвітуть: врятуйте врожай

Підпишіться на нас:

Наївно думати, що кабачки такі вже невимогливі до вирощування. Так, це нам не екзотична орхідея, але все ж є нюанси, що можуть стати причиною низького врожаю або ж того, що гудиння квітне, як чорнобривці, в зав’язі нема.

Подробиці

Регулярно городники стикаються з тим, що кабачок не зав’язується. У цьому випадку важливо виявити причину цієї проблеми, щоб в майбутньому така ситуація не повторилася.

Початківці-дачники часто починають турбуватися про відсутність зав’язі відразу, як тільки кабачки почали цвісти. Однак варто враховувати, що ця культура характеризується наявністю чоловічих та жіночих квіток, а першими зазвичай зацвітають чоловічі, а тільки потім жіночі квіточки, які і формують плоди після запилення.

Тому якщо на самому початку цвітіння зав’язі не утворюється, то треба просто трішки почекати, перш ніж робити висновки про “не врожай року”

Є декілька причин, через які кабачок може не давати зав’язі. Невдача при вирощуванні цією культурою може бути пов’язана і з поганим насінням, і з неправильно вибраним місцем під посадку, і з відсутністю належного догляду.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...