Цей вітамін прискорює настання місячних – будь уважна

Підпишись на нас:

Одні жінки навіть не підозрюють, що цей мікроелемент впливає на репродуктивну систему, інші спеціально починають його пити, щоб усунути затримку менструації.

Ти здивуєшся, але йдеться про старий добрий вітамін С. Той самий, який ми так часто п’ємо під час застуди і який міститься в такій великій кількості поширених продуктів харчування.

Аскорбінова кислота впливає як на імунітет, а й вироблення інших мікроелементів — особливо, якщо йдеться про залізо. А ще вона допомагає підтримувати здорову роботу кровоносної системи і має легкий болезаспокійливий ефект. Саме тому лікарі рекомендують приймати профілактичну дозу вітаміну С у другій фазі циклу – щоб зменшити прояв неприємних больових симптомів при настанні менструації.

Рекомендована доза вітаміну С для дорослої людини становить лише 100 мг на добу. Більшість БАДів містять у кілька разів більше аскорбінової кислоти. А в деяких шипучих таблетках дозування вітаміну С взагалі доведено до 900-1000 мг на одну таблетку. Тож не дивно, що саме під час сезону застуд, коли з’являється бажання прийняти ударну дозу вітаміну С, жінки можуть стикатися з незрозумілим раннім настанням місячних. Тепер ти знаєш, у чому річ!

До речі, деякі жінки приймають 1-2 г вітаміну С спеціально для того, щоб викликати менструація при затримці. На форумах можна знайти чимало відгуків про цей «безпечний і приємний спосіб, корисний для імунітету».

Але варто згадати, що передозування будь-якими мікроелементами не може мати наслідків. Навіть якщо йдеться про вітамін С — один із найнешкідливіших вітамінів. Якщо регулярно приймати аскорбінову кислоту надмірно, можна заробити алергію, проблеми зі шлунком і навіть спровокувати появу сечокам’яної хвороби. Тож будь обережна — і не захоплюйся народними рецептами!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....