...
ГоловнаЗдоров'яЛікувальні властивості бузку: народна медицина

Лікувальні властивості бузку: народна медицина

Підпишіться на нас:

Бузок – лікарська рослина, його збирають під час цвітіння, висушують й використовують, як ліки проти багатьох хвороб. Чим корисний бузок та що ним лікують, читайте у подробицях.

Подробиці

Настоянку з бузкового цвіту використовують для лікування  та профілактики десятків видів захворювань. А ще з бузкових бруньок виготовляють мазі для зовнішнього застосування. Ними лікують виразки та рани на шкірі, прикладаючи подрібнене листя.

Трав’яний збір при застуді: квіти бузку, пижма та деревій. 1 столову ложку подрібненої суміші треба залити 1 склянкою окропу та настояти протягом 8 годин у термосі, а потім процідити й пити по 1/5 склянки гарячим до 5 разів на день.

При цукровому діабеті радять робити настій з бузкових бруньок, які треба зібрати ранньою весною. 1 столову ложку бруньок треба залити 200 г окропу та настояти протягом години. Після цього процідити й пити по 1/4 склянки 3 рази на день.

При ревматизмі, болях у суглобах, відкладених солях треба настояти сухий бузковий цвіт на спирті протягом 10 днів у темному місці. Потім приймають по 10 крапель двічі день та роблять з настоянки компреси.

 

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного сечовипускання, головного болю...